Mina poddar

Jag lever för podcastar, som typ alla andra i världen at the moment. Det finns många som jag går in och lyssnar på då och då, som vissa intervju- eller dokumentär-poddar. Men det finns vissa guldklimpar där jag har lyssnat på alla avsnitt och lyssnar på det nya avsnittet sekunden det kommer ut. Och nu tänkte jag lista dom med en kort beskrivning.

FREDAGSPODDEN

Som sagt tidigare är Fredagspodden min holy grail podd verkligen. Den drivs av systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman. De startade den i början av 2012, tiden då bara Philip och Fredrik hade en podd i Sverige. Efter det har de startat mediaföretaget Perfect day som producerar bland annat Zara Larssons podd och Alex & Sigges, och har även startat klädmärket Daisy Grace.

Jag har lyssnat på varje avsnitt minst 3 gånger. Det som står ut med den är att jag tycker att de har en perfekt balans mellan allvarliga och lättsamma samtalsämnen. Rolig och smart. Djup och ytlig. De har under åren (300 avsnitt och veckor!) levererat GRYMMA teorier, personlighetstyper, analyser osv. De pratar bra om självkänsla, skam, ångest, relationer och skönhet.

Favoritavsnitt: Avsnitt 155 (om att respektera sig själv i relationer)

FLORA & FRIDA
9514c0c78ee0201036755eb93d8db8f3_980x0_c_85_ns_v4.jpg
ÅH vad jag älskar! Flora Wiström är bloggerska och författare, och Frida Vega Salomonsson är också bloggerska men framförallt fotograf. De har slutat podda nu, men de har sagt att de kanske kommer tillbaka och jag hoppas så mycket på det.

De pratar om allt möjligt, så som sex, uppväxt, relationer, killar, vänner osv. Helt enkelt om deras liv som 20-åriga tjejer i Stockholm. De är så SMAAARTA och har fått mig att tänka till om mycket. Roliga! Coola! Modernt!

Favoritavsnitt: Avsnitt 57 (om skönhet och smink, gör man det för sig själv eller för andra?)

SKÄRINGER & MANNHEIMER

Har ju skrivit om den i bloggen. Lyssnade klart på alla avsnitt på typ en vecka, och herr-e-gud vad bra den är. Den drivs av komikerna Mia Skäringer och Anna Mannheimer och har blivit oerhört populär under sina korta tid på marknaden (32 veckor).

Asså de är så ROLIGA (ni ba snälla de är komiker) och SMARTA och GENUINA. De lägger mycket fokus på kvinnans mångsidighet, att vi kan vara roliga, vackra, smarta, starka, svaga, och allt därtill. De pratar även mycket om familj, sociala sammanhang och massa mer. Så nice att höra göteborgska för en gångs skull och skönt att höra nåt så ärligt.

Favoritavsnitt: Senaste, avsnitt 32 (om att vi kvinnor inte finns för att behaga, skam och dömande blickar)

ALLA VÅRA LIGG

”En podd om sex, sexualitet och att äga sina val”

Det finns väl knappast NÅN som har missat Alla våra ligg. Succépodden drivs av Amanda och Anna, tjejer i 20+ åldern i Stockholm. De var anonyma i början men är nu offentliga personer med livepodd, merch osv. Deras upplägg är att de bjuder in en gäst till varje avsnitt, som har något att bidra med. Det kan vara ett gammalt ligg (en så kallad ”återvinning”), eller bara någon med en speciell situation, perspektiv eller historia.

Jag rekommenderar den till ALLA. Varje avsnitt bjuder på nytt orgasmtips (till fittbärare), och jag lär mig seriöst nånting av varje avsnitt. Den innehåller alltså en hel del teknik-tips, men även mycket om relationer, vart gränser går osv. Lyyyysssnnnna.

Favoritavsnitt: Avsnitt 55 – Sorgens dag (Navid gästar och berättar om hur sex kan vara destruktivt. Även om machokulturen och hur den präglar sex)

RÄTTEGÅNGSPODDEN

Heheh var tvungen. Rättegångspodden är precis vad det låter. Det är en ”berättare” som berättar om ett fall, och sedan är det inspelningar från rättegången. Från vittnen, offer, närstående och gärningsmannen.

SÅ SPÄNNANDE! Det som skiljer den från andra dokumentärpoddar är att man får höra mer direkt från de inblandade. Så obehagligt och spännande när man hör gärningsmannen berätta hur hen utförde ett grovt brott.

Favoritavsnitt: Spädbarnet i kraftverksdammen (OBS INGET FÖR KÄNSLIGA), och Mordet på 16-årige Albin.

SANNINGENS MAMMOR

Drivs av Zara Larsson och hennes bästis Olivia Gataeu. Det är en vääääldigt vardaglig podd, de bara babblar om allt och inget. Helt ärligt lyssnar jag inte för att den har jättehög kvalitet, eller för att jag garvar röven av mig, utan jag lyssnar bara för att det är trevligt. Jag känner mig som en del av tjejgänget och de är sköna. En myspodd helt enkelt.

Har inget favoritavsnitt

ALEX & SIGGES PODCAST

Jaa ja. Ville inte ta med den men jag antar att jag måste. Älskade Alex & Sigge förr, det var den första podden jag lyssnade på faktiskt. Den är bra, de är smarta, delvis roliga och mysiga. Jag lyssnar varje fredag och har lyssnat på varje avsnitt minst en gång. Behöver väl inte säga så mycket, ni alla har väl hört.

Favoritavsnitt: Avsnitt 185 – Zorro är bra vad jag minns.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s