Saknad och längtan

Jag vet inte hur ni är under denna tiden på året, men jag växlar mellan saknad och längtan hela tiden. Det finns nog ingen tid där jag lever så lite i nuet som nu. Här kommer en liten lista, varning för sentimentalitet.

SAKNAR:

Studenttiden


Varje gång jag hör ca 15 olika låtar kastas jag tillbaka. Och jag tänker inte bara på min själva student, även om den dagen såklart var det fetaste nånsin. Min skola tog ju studenten sist av alla, så veckorna innan var de roligaste och hetsigaste. Jag har aldrig flängt på det sättet tidigare. Jag minns att jag la upp nån instabild med captionen ”10 bakfyllor på varandra” och det var så det var. Man levde i sin väska, festade varje dag och hade någon ny att fira varje kvart. Samtidigt som vi målade lakan, hade bal och planerade utspringslåt. För att sedan själva ta studenten, och en vecka senare åka till Rhodos. Jag saknar det ibland så det gör ont i mig. Det var så himla mycket som pågick och man hade allt framför sig. Får magknip. HÄR kan ni läsa inlägget jag skrev på Kajsas blogg om studenten och gymnasiet.

Skolan

Jag vet att många inte kan relatera, men skolan är en pusselbit som fattas i mitt liv. Jag älskar att plugga. Att lära sig, skriva, läsa. Bli förvånad och förvirrad. Det har säkert mycket att göra med att jag är bra på det. Gå i skolan har jag gjort i hela livet, och det har alltid varit en styrka hos mig. Jag är trygg i den situationen, och i den livsstilen. Mycket tryggare än var jag är i sociala sammanhang eller jobb. Jag tror jag längtar tillbaka till det där, att ha kontroll och att vara bra. Och såklart till antecknandet. Mm.

Svenska sommaren 2017

Jag hade ingen riktig sommar i år, då jag jobbade i princip heltid hela sommaren. MEN, jag fick några dagar (eller åtminstone halva). Jag behöver väl inte säga så mycket mer, ni vet hur mycket det äger. Bada, grilla, sola osv. Tog så många kvällsdopp i Sisjön! SAKNAR!

Saker jag INTE saknar: Bauhaus, att vara mitt i ett brakeup, skolrelaterad prestationsångest, beslutsångest angående framtiden och att vara konstant bakfull.

LÄNGTAR:

Julen

Jag längtar så det pirrar i varje del av min kropp. Först och främst 1e december (imorgon!!). Sedan alla advent. Sedan dagen innan julafton. Sedan julafton (!!!!) och sedan mellandagarna. Allt det där är typ lika mysigt och trevligt. Familjen samlad, mys i huset, god mat och fika. Alltså! Längtar så det värker. Som tur är har jag likasinnade runt omkring mig. Maria har lyssnat på julmusik sen början av september, Sofia julpyntat hela huset och planerar inför den egna lilla granen hon ska ha på sitt rum (??), och Kajsa planerar att bo hemma typ hela december. Denna julen går vi all in. Saknar ord.

Resan

Ni ba AHA DU LÄNGTAR TILL RESAN! Det har ju inte alls varit allt jag har skrivit om på bloggen senaste halvåret. Men ja, längtar ihjäl mig. Värme! Nya människor! Ny natur! Nya städer! Bada! Sola! Ääääeeeee ni fattar ju.

Hösten 2018

Känns LÅNGT bort med hösten 2018 nu när resan ligger emellan, men jag längtar faktiskt dit också. Planen nu är ju att plugga till läkare på Linköpings universitet. Jag kommer antagligen inte komma in till hösten, i alla fall enligt statistiken från tidigare år. Så om (/när) jag inte kommer in ska jag läsa fristående kurser på Göteborgs Universitet. Är SÅÅÅÅ oerhört peppad att läsa läkare på Liu, att flytta! Träffa nya människor och få ett nytt hem. Så spännande ju. Men Gu känns också jättekul! Så hur det än blir är jag peppad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s