19 och #metoo

Hej kompisar! Tro’t eller ej men jag fyller år! 19! I allmänhet är det en fruktansvärt tråkig ålder att fylla. För det första så har alla redan fyllt, och för det andra bidrar det inte med något i livet över huvud taget. Visst det är ens sista tonår, men det är ju bara sorgligt att tänka på? Dock har mitt artonde år varit väldigt omtumlande. Det har varit det bästa och sämsta och mest osannolika. Jag har lärt mig så mycket och jag känner mig nästan som en annan person nu idag än den jag var på min 18-årsdag. Och det känns skönt att byta blad. Eftersom 19 verkligen inte är nåt speciellt försöker jag istället se årets födelsedag som något slags nyår, en nystart. Jag lämnar 18 bakom mig och går rakt in i fräscha 19! Lite äldre, dvs; lugnare, peppigare, snyggare och roligare.

I morse sjöng mamma, pappa, Maria och Sofia för mig. Pappa blev chockad över att jag inte sov räv utan faktiskt sov, och jag ba brorsan klockan är 7 vad tror du. Jag skulle verkligen ha tagit bild på frukostbrickan de kom med för oj vad fin den var! Färsk (varm!) fralla, den ena med avocado och den andra med ägg, smoothie med paraply i, en ros, juice i champagneglas, en Ben&Jerry Half Baked och sist men inte minst en kopp kaffe med skummad mjölk!!! Fatta! Vi hade sen innan kommit överens om att strunta i presenter och att mamma och pappa istället ska bidra med lite saker inför resan, dvs ryggan och lite kläder. Maria var en äkta sötis och hade ändå köpt en superfin eyeliner, en gul från Nyx. Hade ingen aning om hur gärna jag ville ha en förrän jag fick den haha, och kolla vad fint det blev!

img_0614img_0615img_0625

Det andra jag har på ögonen är från Modern Renaissance paletten. Färgerna jag använde var Burnt orange, Primavera och Red Ochre. Det är dessa skuggor jag har förälskat mig i mest och snabbast, men jag saknar ord för hur taggad jag är att testa looks med de andra skuggorna också. Mest taggad är jag på att göra en sprakande röd look med Venitian Red, Love Letter och Antique Bronze. Eller en orange med Realgar. Uhhh. Hela ögonen blev så himla solnedgång-aktiga med den gula linern och det gör sig så snyggt med det gröna i mina ögon! SÅ GLAD över Marias present alltså!

Sofia gav mig en lapp med titeln ”Ledtråd nr 1”. Ni kan ju fatta vad pirrigt. Det som stod på lappen var att jag ska vara på parkeringen klockan 08:00 imorgon, och att hon har pratat med min chef. HIHIHIHI! Jag börjar tydligen inte jobba förrän 14 imorgon och jag har ingen aning om vad vi ska göra fram tills dess. Jag är så peppad! SÅÅ kul med en sån här present, en halvdag ledig mitt i veckan med nån spännande aktivitet. Typ det bästa som har hänt mig.

Jag tror och hoppas att ni alla har sett #metoo idag. Det värsta är att jag blir inte ens chockad av att se att ca varenda en av mina kvinnliga vänner postar det. För det har hänt alla. Jag hoppas ni alla läser och förstår allvaret. Hur alla känner någon som har blivit utsatt men ingen känner en våldtäktsman. Läs också kajsas inlägg, så fint att hon skriver, viktigt och hemskt.

Och till alla er som skriver och hashtagar, jag älskar er. Jag gör verkligen det. Vi ska inte behöva leva såhär längre.

I alla fall! Nu är jag på jobbet och ska strax bjuda hela gänget på bullar jag har med mig. Så lyxigt och vuxet! Hoppas verkligen inte de sjunger….

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s