Smink del 2 – FENTY BEAUTY

”Fenty Beauty was created for everyone: For women of all shades, personalities, attitudes, cultures, and races. I wanted everyone to feel included. That’s the real reason i made this line.” – Rihanna

Efter två år av arbete släppte Rihanna sin första smink-kollektion i märket Fenty Beauty nu i september. Alltså, jag har tänkt Fenty Beauty dag som natt nu sen det kom haha. Det är något så revolutionerande med Rihannas release. Hela tankesättet är nytt. Hennes release var helt hudfokuserad. Hon släppte en primer, en foundation, countour-sticks, highlighters, puder och ett läppglans. De allra flesta releaser kändisar har gjort senaste året har bestått av ögonskuggor och liquid lipsticks, det är ju så trendigt just nu. Och Rihanna släpper inte en enda ögonskugga i sin första kollektion. Nej, för henne är huden viktigast. Det är så himla modigt och uppfriskande av henne att strunta i sminktrenderna. Nu till själva produkterna.

FOUNDATION

smink13

Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation, 345 kr. Nu kommer tårarna. Det kan omöjligt finnas någon som läser detta som inte vet att Rihanna släppte sin Foundation i 40 shades. 40. Nyanser. Inget sminkmärke har nåååågonsin varit i närheten av den mängd. Och nyanserna verkar passa bra på alla hudfärger. Sminkmärken har gjort foundations SÅ länge, och de har aldrig gjort bra mörka nyanser med argumentet att det inte skulle sälja. När Rihanna släppte sin Pro Filt’r var det de mörka nyanserna som tog slut först. Hon visade att det inte alls beror på att det säljer dåligt, och hon bevisade att det är möjligt att vara inkluderande. SÅ JÄVLA VIKTIGT.

smink12smink14

Kvalitetsmässigt ska det vara en matt foundation som håller sig matt hela dagen, vara lätt att bygga upp till mycket täckning, och minimera porerna. Framförallt ska den se väldigt naturlig ut, det ska se ut som din hud. Alltså denna beskrivning låter helt perfekt för mig, jag har oljig hud och hatar när foundationen ”sitter uppepå” huden. Jag har kollat på massa tutorials med Pro filt’r, och det som verkar mindre bra är att den blir aningen mörkare när den torkar på huden, och den torkar snabbt. Kathleenlights gjorde en reaktion-video, här, och hon har väldigt torr hud, och för henne så blev den för matt och torr. Så den passar nog bara om man har oljig hud. På många andra youtubers ser den fantastisk ut, vill såååå gärna ha. Det jag vill ha helst från kollektionen faktiskt.

PRIMER

smink15

Pro filt’r Instant Retouch Primer, 320 kr. Den sägs göra porerna mindre, göra huden matt och göra att sminket håller längre. Jag har inte hört någon som har sagt WOW till denna än så länge, och jag har redan en primer jag älskar och som är betydligt billigare. Så för mig blir det ett nej. Men jag tycker ändå det är fett att hon släpper en primer.

COVERSTICKS

smink16Cover stix, trio för 540 kr och 250 kr styck. Rihanna släppte dessa i 30 (!!!!) nyanser, varav 20 kan användas som concealer, rouge och highlighter och de andra 10 är det enda färgglada i kollektionen. De ska kunna användas till vad som helst; ögon, läppar, hud. Jag ällsskkkaar att denna kollektion är så fri, man får verkligen möjlighet att vara kreativ. Här är till exempel Rihanna på omslaget av Elle:

bild 1

Jag hade verkligen velat ha dessa coversticks också, då det känns väldigt modernt med Cream contour nu och jag har inte vågat mig på det. Dock känns det liiite dyrt.

HIGHLIGHTERS

hjjh

KILLAWATT Freestyle Highlighter färg Metal Moon, 345 kr. 

mmm

KILLAWATT Freestyler Highlighter färg Trophy Wife, 345 kr. 

tjolaho

KILLAWATT Freestyle duo färg Mean Money/Hu$tla baby, 345 kr.

Glowig som hon är släppte hon också många olika puderhighlights. De två stora, och sedan 4 olika duos (om jag fattar det rätt). Den guldiga, Trophy Wife, är absolut den mest hypeade, kanske av allt i kollektionen förutom foundationen. Jag tycker den är SÅ fin på folk med mörkare hud än mig, men på mig tror jag inte den passar direkt. Jag var på Sephora och swatchade den, och jag tyckte den var liite för glittrig för min smak. Men KOLLA dessa människor med den på:

maxresdefaultDesi Perkins i denna video.

Rihanna-Wearing-Fenty-Beauty-Killawatt-Freestyle-HighlighterRihanna herself på releasen.

Så ja! Verkar vara en fantastisk highlighter med inte för mig. Älskar såklart att hon har gjort en så bra highlighter som är för mörkare hud! Duosarna verkar nice! Den ena är väldigt naturlig och den andra väldigt intense. Perfekt alltså!

PUDER

puder

Invinsimatte Blotting Powder Universal, 320 kr. 

ÅHHHHH hade så gärna velat ha. Detta minskar också porerna och mattar. På alla tutorials har detta verkat super! Sen har jag ett settingpuder som funkar och som inte är slut på länge, så blottingpudret får vänta. Hon släppte också blotting-papper för 145 kr. Jag har ingen aning om hur det funkar och har inte heller sett det i någon tutorial, så vågar mig inte på att tycka nåt där haha.

TOOLS

398417_swatchFull-Bodied Foundation Brush 110, 345 kr.

Har känt på denna borsten på Sephora, och oj så mjuk! I videor och sådär verkar den super! Den är ganska liten, och platt, vilket inte tilltalar mig så mycket som precis har vant mig vid Beautyblendern haha. Hon släppte faktiskt även en ”beautyblender”, som heter Precision Makeup Sponge och kostar 145 kr. Den är säkert super, men jag hade hellre köpt en vanlig faktiskt. Sedan släppte hon tre mindre borstar! En borste till creamsticksen, Portable Contour & Concealer Brush 150. En highlighter borste, Portable Highlighter Brush 140. Och sist men inte minst släppte hon en borste till blottingpudret, Portable Touch-up Brush 130. De alla tre kostar 235 kr. Hade lätt kunnat tänka mig både den till coversticksen och den till blottingpudret!

LÄPPGLANS

398410_swatchGloss Bomb Universal Lip Luminizer Fenty Glow, 175 kr. 

Asså nej men vänta en sekund. Alltså detta läppglanset är så jävla fint. Det gör ONT i ögonen. Allt med det! Jag älskar ju läppglans mer än livet självt också men oj oj oj vad fint. Jag låter dessa bilder tala för sig själva:

fenty-beauty-lipgloss-review22513_MODELhgg

Sådär!!!! Det var mina tankar haha!! Favoriter är alltså foundationen och läppglanset men älskar allt annat också! Framförallt älskar jag Rihanna. Hon är nytänkande, inkluderande, smart och konstnärlig. I allmänhet, men framförallt med denna sminklinjen. Jag är förväntansfull på vad som komma skall i Fenty Beauty. Det är verkligen the new generation of beauty.

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s