”Sabbatsår”

I juni tog ju jag studenten (ingen nånsin: ”åh jag missade det!”), och nu är det OKTOBER, dvs 4 månader har gått… Det är så lång tid ju! Det känns verkligen som att det var mycket mer nyligen.

I alla faaall. I somras fick jag verkligen den där post-student-paniken. Inte för att jag inte hade något att göra, tvärt om var min sommar jätteproppad med grejer, utan mer för att det fanns så mycket som jag ville göra. Resa, plugga, chilla, flytta, träffa kompisar, jobba, osv. När valet är ens eget och man kan göra allt kan listan göras väldigt lång. Nu känns det som att jag sparkar in öppna dörrar (det gör jag) men hur som helst. Varför har man denna bild av ”sabbatsår”??? Den är så himla orimlig. Att alla personer ska ta ett år efter att man har tagit studenten. Sedan ska man börja plugga. När man äntligen är fri att göra vad man vill borde man ju kunna göra precis det utan att känna skam, skuld eller känna sig fel.

När alla olika impulser från olika håll slog mig i somras var det så tuuur att jag redan hade bestämt mig. Jag skulle jobba under sommaren och hösten och dra ihop deg för att sedan ge sig ut och backpacka med Emilia i Sydostasien. Att ha en ram så var jätteskönt för mig, då jag kunde slappna av lite. Så det är ett tips till er som inte har tagit studenten än, när ni väl har bestämt er, våga vila i det. Jag vill verkligen inte bidra med någon hets eller panik, men jag vill ändå dela med mig om vad jag har gjort sen jag tog studenten. Så läs kommande med vetskapen att man får göra hur mycket, lite och vad man vill efter studenten. Detta var bara vad jag gjorde.

img_0335

I somras åkte jag på studentresa med klassisarna en vecka efter studentdagen, och oj oj vad trevligt det var. Rekommenderar verkligen att om ni ska åka på studentresa åk efter studenten, då störde det inte och studentdagen behövde inte bli ett avslut så. OCH! Våga var stereotyp och äcklig och åk till Rhodos eller liknande feststad. Väääldigt kul att leva ut den sjaskiga livsstilen en gång för alla haha.

img_0336

Jag vände med väskan i hallen i princip för att sedan dra en vecka med familjen till Kroatien. Där hyrde vi båt och hängde med våra båtkompisar. Det var verkligen helt fantastiskt, vilket inte är helt överraskande kanske. Att äntligen få andas ut på riktigt. Att få tid till att läsa, mysa och reflektera över hur studenten hade varit. Så skööönt.

img_0337

Direkt när jag kom hem började jag jobba heltid på Bauhaus. Och helt ärligt? Det sög. Det sög röv så mycket som något kan. När jag sedan fick alldeles för få timmar till hösten var det som en lättnad. Jag var tvungen att söka nytt!!

img_0029

Den 28e augusti var min första dag på mitt nya jobb (som jag skrivit om i ett tidigare inlägg). Där har jag jobbat heltid sen dess, och är nu inne på min sjätte vecka. Jag har även varit 5 dagar på Island! Det är detta jobbet som är planen för resten av hösten, kombinerat med träning, kompisar och familj såklart. Och sen ska jag fylla år och åka till Stockholm! Skoj och myz höst vill jag lova.

Den 7e januari går Emilias och mitt flyg till Bangkok!!!!! Vår rutt som den ser ut nu är:
Thailand (Bangkok) –> Kambodja (Siem Reap, Siahnockvill, Koh Rong) –> Vietnam (Phu Quoc, Ho Chi Minh, Hué, Tam coc, Hanoi) –> Laos (Luang Prabang, Vang Vien, Huay Xie) –> Thailand (Ko Tao, Ko Samui) –> Malaysia (Kuala Lumpur) –> Singapore –> Bali
… och den 6e maj kommer vi hem igen, efter att våra mammor har spenderat de 2 sista veckorna i Bali med oss. Vi är alltså borta 4 månader! Jag är så fruuuuktansvärt taggad. Jag har ju ett jobb där jag spenderar väldigt mycket tid väntandes, och OJ vad jag planerar resan haha. Det är allt jag gör. Skriver to-do-lists, söker info om de olika länderna, kollar bloggar och bilder. Ändå finns det många viktiga grejer som Emilia och jag inte har tagit tag i än. Tjolaho. Så mycket kul framför mig.

Så ja! Det var mitt ””sabbatsår”” det. Vad som händer efter det är som ett svart hål. Jag vill börja plugga men vet inte vad osv. Men det behöver jag inte veta nu. Man måste chilla på det verkligen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s