Att vara allt

Hej gänget. Jag har tänkt skriva om något som är svårt att formulera, och som jag inte vet om många kan relatera till, men som jag inte kan undvika att skriva om. För det är så himla centralt i mitt liv. Nämligen att vilja vara allt. Grejen är att när det gäller ALLT, så vill jag vara både åt det ena och åt det andra hållet. Låt mig ge några exempel. Jag vill vara en person som har fetaste sjukaste sminket dagligen, samtidigt som jag vill vara en person som aldrig har smink. Jag vill ha legat med 50 personer, samtidigt som jag vill ha legat med 2 personer. Jag vill plugga en utbildning på 5 år, samtidigt som jag vill jobba för att sedan resa och festa bort varenda öre. Jag vill bli kär fort hårt och ofta, samtidigt som jag vill ha mina känslor reserverade föralltid. Och detta är bara några av alla exempel, jag känner såhär angående exakt precis allt.

img_0306
Rihanna

Jag vet att det har att göra med att jag så vansinnigt lätt blir inspirerad. Alltså det är löjligt. Om jag ser en serie fastnar jag alltid för typ alla karaktärer, och tänker att sådär vill jag vara! Om jag ser en bild på en person känner jag att sådär vill jag se ut! De där kläderna! Det där sättet att prata! De där skämten! Det gäller kändisar, men främst vänner och personer i min närhet. Jag kan gå omkring och tänka att WOW tänk om man var en person som tränade 5 gånger i veckan, för att ett par minuter senare tänka WOW tänk om man var en person som tränade när man kände för det, hur sällan det än var. Om jag har sett en film har jag alltid en timme (eller längre) efter där jag i princip har bestämt mig för att ändra min livsstil efter en viss karaktär. Efter att ha träffat en kompis har jag exakt samma timme. Alla mina hårförändringar beror på att jag har velat se ut som olika karaktärer/personer (Zara Larsson, Lily-Rose Depp och sedan Lindsay i Freaks and Geeks).

img_0311
Kathleenlights

Jag vet ju såklart att detta beror på dålig självkänsla. Att vara jag, mig, är inte tillräcklig enligt min mening. Jag måste vara mer, bättre. Men grejen är att trots att jag förstår det finns det lite jag kan göra åt det. Eftersom jag är så inspirerad hela tiden åt olika håll har jag sååå svårt att veta vad som är jag. Vad JAG gillar, vem JAG är. När jag känner att ”shit, vill jag vara stängd eller vill jag vara öppen?” (som exempel), så kan jag liksom inte komma på vad jag vill helst. Detta handlar mycket om min beslutsångest också. Jag kan inte bestämma mig. Jag förstår ju att detta tar tid, och att många har samma problem. Men jag tänker på det dagligen, och ändrar min stil, kropp, attityd, image och beteende varje 5 minuter i min hjärna. Och jag är trött på det!!!

img_0307
Amanda Schulman och Hannah Widell

Det jag märker är att om jag är med många olika människor som jag inte känner så bra blir detta värre. Jag blir inspirerad åt så många olika håll och jag tappar greppet om vem som är jag. MEN! Det finns vissa människor som tar fram det hos mig. När jag är med dessa människor kan jag vara med många andra utan att tappa greppet. Jag tror det beror på att man har massa minnen, och att man känner sig trygg i att den personen känner en och tycker om en. Exempel på sådana personer är alla i min familj, Sofia, Emilia, Inga, och fler såklart. En kväll med min familj ger mig verkligen en nystart. Jag vet då vad jag tycker är roligt, snyggt, mysigt och tråkigt. För de vet ju det! De känner ju mig! Det är delvis därför jag behöver det så mycket.

img_0314
Zara Larsson

Jag hoppas verkligen att det kommer bli bättre. Att jag inser att jag gillar det här, och inte det här. Jag är så här och inte så här. Att inte behöva stå framför Carl med tårar rinnandes nedför kinderna, och snabbt som attan torka upp dom med baksidan av handen för att säga ”Asså allt känns verkligen lugnt. Jag mår bra. Jag fattar inte varför jag gråter”. Jag önskar att jag kan förstå att alla är fantastiska för att alla är sig själva, och detsamma gäller mig. Men fram tills dess får jag väl experimentera. Vara allt tills jag kan vara mig själv.

img_0310
Beyoncé
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s