Kärlekslåtar

Ni vet de där låtarna, som när de spelas får det att hugga till i magen och som man ibland bläddrar förbi för man inte orkar? Jag har en del såna låtar, kärlekslåtar som berör mig på ett sätt som ingen annan slags musik gör. Känslig som jag är börjar ju varje kärlekslåt handla om den jag är kär i när jag blir kär, men vissa låtar stämplas liksom föralltid av olika situationer. Jag tänkte att det kunde vara trevligt att samla dessa låtar i en lista med en liten berättelse under. Detta är tänkt att vara brutalt ärligt, men namn och tid i livet lämnar jag utanför hehe. Även om många av er kommer kunna gissa vad, vem och när detta handlar om. Låtarna står inte heller i någon slags ordning. Och! Detta handlar inte om de bästa kärlekslåtarna, utan de handlar om de som får mig att känna mest.

Thinking out loud – Ed Sheeran

Herreherreherregud. Detta är enligt mig den finaste kärlekslåten som har existerat. Om jag är kär i någon, vem det än må vara, kan jag lyssna på denna och bara bli varm i hela kroppen. Lycklig. När jag hör Eds röst blir jag kär på det där sättet som känns djupast ner i magen, ut i armarna och ut i benen. Den är inte sorglig, utan för mig är den bara… varm. Jag tror det har att göra med första gången jag hörde den. När X-albumet precis hade kommit ut hade jag varit ihop med min kille i ett år. Vi var inte längre nykära på det där pirriga, nervösa och enerverande sättet, men vi hade långt ifrån tröttnat på varandra. Det var juni. Kärleken var djup, ljuvlig och varm, och jag har aldrig tidigare eller sen dess varit kär i någon så djupt. Sen dess är Thinking out loud den finaste kärlekslåten jag vet.

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger – Håkan Hellström

Om Thinking out loud är den finaste kärlekslåten för mig så är Kärlek är ett brev skickat tusen gånger den sorgligaste. Det är definitivt en sån låt jag snabbt trycker förbi när det inte är läge. Jag KAN inte lyssna på den utan att gråta. Och jag vet varför. Det var vinter, jag satt på bussen med stelfrusna fingrar och allt var över. Jag hade precis fått mitt hjärta krossat, min enda riktiga pojkvän hade gjort slut med mig. Håkans röst och text i denna låten beskrev mina känslor på pricken då. Och inte nog med det, hans sköra trasiga röst är så bra på att beskriva hur det känns. Enligt mig finns det ingen låt som beskriver hjärtesorg bättre. Det är så helvetes jävla smärtsamt.

Tenerife sea – Ed Sheeran

Detta är egentligen en så vacker och lycklig kärlekslåt. Men för mig kryper tårarna till min ögonvrå direkt när Ed sjunger ”you look so wonderful in that dress”. Jag får en så melankolisk, sorglig känsla inom mig. Inte samma panik-sorg som av Kärlek är ett brev, utan en mer fin sorg. Sommaren albumet var nytt var Tenerife sea som Thinking out loud för mig, vacker. När förhållandet tog slut skulle jag dagen efter se Ed live i Stockholm. Jag var så fruktansvärt nära på att inte åka, men han som gjorde slut med mig övertalade mig då han visste hur mycket det betydde för mig. När Ed ett dygn senare sjöng Tenerife sea i Globen var det som en käftsmäll. Allt det fina jag hade som nu var förlorat. Alla löften, förväntningar. Sen dess har jag en ljuv hatkärlek till Tenerife sea.

Fall – Justin Bieber

Fall är den låten som är mest kopplat till en speciell situation. Jag hade lyssnat på Justins Believe-album ett tag, och jag älskade alltid Fall. Det är en fin låt. Men en dag ett tag senare när jag lyssnade på den beskrev den plötsligt exakt min situation. Detta var längesen, men jag minns det så himla väl. Min bästa killkompis avslöjade en dag att han var kär i mig. Jag var inte redo för att höra det, och fick total panique. Det var i denna vevan jag lyssnade på Fall, och det var såklart som att denna killen var Justin i historien. Jag hade is i magen, och sedan 1,5 år senare stod jag i Globen. Aaa ni kan ju pussla ihop ett och annat. Jag kommer därför allttiiiidd relatera Fall till det förhållandet och starten på det. Så fint ju.

Be alright – Justin Bieber

:’) Åh gud. Be alright. När Justin släppte sitt Believe-album var jag kär för första gången, i en kille som aldrig var eller blev kär i mig. Kär på ett sätt som man nästan bara är när man är riktigt ung. Jag skrev dagbok på ett sätt som är helt sjukt, och jag slutade aldrig (någonsin) att hoppas. Så kär tror jag inte jag har varit i någon sen dess. Hur som helst, den sommaren lyssnade jag på Be alright hela tiden och tänkte på honom. Jag satt längs med relingen på båten och såg ut över vågorna och föreställde mig oss två. Jag kan sen dess inte lyssna på Be alright utan att tänka på honom.

Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig – Håkan Hellström

När jag hör denna börjar jag också gråta. Jag var så fruktansvärt kär i en kille och jag trodde att vi skulle bli ihop vilken sekund som helst. Vår relation tog slut på det mest smärtsamma sättet. Det blev TYST. Han hörde inte av sig på flera månader, och klumpen i magen växte för varje dag. Skulden, sorgen, skammen. Ännu några månader senare blev han tillsammans med en ny. Då lyssnade jag på Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig och kände med Håkan. Att skämmas för att fortfarande tycka om någon. Det är värre än väldigt mycket annat faktiskt.

Snälla bli min – Veronica Maggio

Veronicas röst, texten, enkelheten, pianot. Jag tror inte jag behöver skriva så mycket om det egentligen. SORGEN av att vilja ha tillbaka någon. Jag vet inte hur många gångar jag har tänkt snälla snälla snälla snälla snälla snälla. Paniken. SNÄLLA BLI MIN IGEN. Blir hjärtekrossad bara av att höra den. Jag lyssnade såklart på den i samma fas som Kärlek är ett brev skickat tusen gånger, där på 84an i vintermörkret.

Anata – Lorentz

Jag kan ju inte ha ett inlägg som heter Kärlekslåtar utan att ha med mannen med ett album med just den titeln. Lorentz debutalbum är så fruktansvärt bra, ett utav mina favoritalbum av alla album. Och Anata är min bästa låt. När jag hör den (och är kär) blir jag sådär mysig i hela kroppen. Det har hänt sååå många gånger att jag har höjt volymen till max, stängt ögonen och drömt om att lyssna på den tillsammans med den jag är kär i. Låten är så sexig, man blir generad. Minnet jag har med den är ett vårminne, när jag stod tillsammans med honom i natten, han rökte, och vi delade hörlurar. Jag gick närmare honom, tog hans mobil och satte på just Anata. Vi kan göra vad du viiillllll

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s