Söndag

Hallihallå!!! Nu är klockan 22:22 (Rhodos tid, 21:22 svensk men 22:22 svensk sommartid lol) och jag ligger i sängen. Vi har varit uppe sen klockan 03 och dagen har varit så så så lång. 

Här på Rhodos bor Maria och jag i ett hotellrum och mamma och pappa i ett annat. När vi slog upp dörren till vårt alldeles egna rum kunde vi knappt låta bli att skrika. Hotellet är så fruktansvärt, patetiskt, vackert. Eller ja, utsikten. Hotellet (Ibiscus) ligger på riktigt 10 meter från stranden och vår balkong, som en glasskjutdörr leder ut till, vätter mot havet. Maria och jag är från början väldigt okritiska och lättimponerade då vi aldrig åker på sådana här semestrar, så vi blev helt pirriga och i extas. Vi gick på promenad direkt i stan, och bara insöp atmosfären och den 20+ gradiga värmen. Efter det åt vi lunch på restaurangen som finns på hotellet, inget annat var öppet.. det är det som är på bilden, så himla gott var det. Efter lunchen var det dags för det första doppet i havet!! Det var, såklart, underbart och vi satt kvar ett bra tag mamma, Maria och jag och Maria läste högt ur sin bamsetidning. Efter ett par timmars siesta gav vi oss ut igen på kvällspromenad följt av en fantastisk middag i en restaurang där i stan.

Saker jag hittills har upptäckt: 1. Dygnsrytmen ser HELT annorlunda ut här än hemma. Många restauranger öppnar 23 och stänger 08, alltså har öppet hela natten, för det är då lokatbefolkningen i staden äter??? Så när vi skulle äta lunch vid 12, eller middag vid 19, så var i princip inget öppet då alla äter på NATTEN? 2. Rhodos är dött på hösten. Alltså. Alla affärer är stängda och i princip alla restauranger och caféer. Detta hade vi ingen aning om innan vi åkte, men nu när det väl har sjunkit in, att vi på riktigt inte kommer kunna shoppa och typ kommer behöva gå till samma restaurang varje dag, så är det inte så jobbigt faktiskt. Jag trivs så himla fint på hotellet, stranden, i staden ändå, så bristen på stadsliv är inte så hemskt. 3. Kattungar är jättesöta 4. Min pappa är besatt av att lära sig fraser på språket de i landet han besöker talar, vilket är sjukt irriterande och pinsamt 

Nu ska jag äntligen sova, kramkramkram

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s