The revenant

the-revenant-dicaprio

Kajsa har redan skrivit ett jättebra inlägg om filmen vi såg igår, men jag ska också göra ett försök att recensera den. Vi två gick alltså och såg ”The revenant” på bio igår kväll. Det jag visste om filmen var i princip att det skulle vara snö och att Leonardo DiCaprio skulle vara med. Jag visste (såklart) också att detta var filmen som Leo vann sin oscar för. Jag hade ingen aning om handlingen, så förväntningarna jag hade handlade bara om Leos skådespelande.

Det första och starkaste intrycket av filmen är att den är rå. Om du är äckelmagad kanske inte detta är din nya favoritfilm helt enkelt. Det är inälvor, pulserande sår (det värsta för mig) och blodiga krig. Leonardos sätt att visa smärta tillsammans med sjukt bra filmteknik gjorde att det isade i hela kroppen, och jag hade fortfarande ont i benen när vi gick ut från biografen.

Att den skulle vara rå hade jag hört ryktesvis, men att storyn skulle vara så bra förvånade mig faktiskt. Jag satt som på nålar, och det var bokstavligen en nagelbitare då mina naglar idag är ett minne blott. Jag kände mig väldigt engagerad, och ville inget hellre än att Leos karaktär Hugh Glass skulle få sin vilja igenom. Jag tyckte inte filmen var långtråkig en enda sekund.

Så, för att summera, tyckte jag att det var en fantastiskt bra film. Miljöerna, storyn, men framförallt Leonardo gjorde det till en riktig vinnare. Jag tycker alltså att oscarn var helt rätt utdelad. Den är verkligen sevärd, och den får 4/5 stjärnor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s