Kärlekens historia

9185251747

Idag hade vi läslektion i svenskan, alltså att vi skulle läsa hela lektionen och vi fick befinna oss vart vi ville. Jag valde att läsa i min soffa med en, eller flera om jag ska vara ärlig, koppar kaffe. I svenskakursen just nu läser jag en roman som heter ”Kärlekens historia” (”History of love” är originaltiteln) skriven av Nicole Krauss, och idag i soffan läste jag ut den. När jag började tyckte jag att den verkade ganska bra, jag fick följa 90åriga Leo i sin halvkassa vardag. Efter en tredjedel var jag bara ytterst förvirrad. Boken är skriven från tre olika perspektiv, och den hoppar mycket fram och tillbaka i tiden. Jag förstod inte hur någonting hängde ihop, och det blev ännu stökigare när nästan alla kvinnliga karaktärer i boken heter ”Alma”. Man fattar inte vilken Alma som är vilken och allt är bara kaos.

Men andra halvan av boken och framförallt slutet är det bästa jag har läst. Jag är så otroligt imponerad av denna boken, jag vill bara att alla ska läsa den så att jag kan diskutera den med någon. Jag satt i en timma efteråt och googlade olika teorier angående slutet och skrev ner en egen summering och frågor till mig själv.

Boken växer enormt mycket känslor och frågor i mig, den är förundrande vacker och gastkramande spännande. På riktigt så är det ett literärt underverk. Det är en lite svårare bok som man behöver vara koncentrerad när man läser, men om man är en hyfsat van läsare är det inga problem. Den blir film 2016 också! LÄS DEN!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s