Melodifestivalen

Okej, jag erkänner. Jag är den största melodifestival-nörden jag känner. Men det är inget jag skäms över!! Jag har inte missat en enda final sen jag föddes, och knappt missat någon delfinal. Varje gång det börjar kl 20 på SVT1 så sprider sig ett lugn inom mig. Och, såklart, så har jag mina favoriter. Jag skulle kunna göra en lista med 20 låtar, men här får ni en minst sagt härlig liten trip down memory lane.

Okej, så Martin Stenmarcks Las vegas 2005 är hatad av många och älskad av många. Jag får rysningar bara av introt. Det är absolut en personlig favorit.

Älskade, älskade Ola Salo. Denna låten är, enligt mig, topp 3 melodifestivallåtar NÅGONSIN. Jag ÄLSKAR The worrying kind.

Jag kan inte hantera Måns. När han vann förra året med Heroes var jag lycklig i månader efteråt och visst, Heroes är en helt fantastisk låt, men, Cara mia är bättre. Cara mia är bäst.

En melodifestival-topplista utan Alcazar hade ju bara varit fånigt. Även fast detta är utan älsklings Magnus så är det min favoritlåt. Andreas…..är min största kärlek.

LENA DU ÄR EN GUDINNA. Behöver inte säga något mer.

Jag har Linda Bengtzing att tacka för mycket. För varje timma spenderad med min bästis i källaren med pennan som mikrofon, för att jag fortfarande kan varje ord utantill i Jag ljuger så bra, och för att hon lärde mig att kvinnor är så starka, kaxiga och underbara.

Om ni nu efter att ha sett några av mina favoriter kanske ni undrar vem jag hejar på i årets final, och det är Oscar Zia-Human. Jag är väldigt taggad inför årets final, tycker starfältet är starkt i år. Men, på lördag ska jag på Alex och Sigges livepod 19-20:45. Vilket innebär att jag för första gången missar en melodifestival-final. Jag vill helst inte prata om det, det är en tragedi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s